Nejhezčí místa na svatbu na Vysočině 2021

Datum přidání článku 18. 11. 2020

Nejhezčí místa na svatbu na Vysočině 2021

 

PŘEČTĚTE SI AKTUALIZOVANÝ ČLÁNEK PRO ROK 2023 ZDE!


 

Před rokem jsem napsal blog Nejhezčí místa na svatbu na Vysočině. A ten měl obrovskou návštěvnost, takže vás tyhle doporučení nejspíš zajímají. Letos jsem ale projezdil spoustu dalších míst po Vysočině, kde jsem fotil svatby. Takže je mou občanskou povinností tento seznam zaktualizovat a vypsat pro vás nejhezčí místa na svatbu na Vysočině pro rok 2021. Tak jdeme na to! Tady jsou moje top místa i s odkazy, abyste je sami mohli kontaktovat. A pokud vás zajímají nějaké podrobnosti a mé vlastní zkušenosti, nebojte se mi napsat.

1. Pohoda Nárameč

První místo si zaslouženě drží Pohoda Nárameč. To je pro mě pořád číslo jedna a nejhezčí a nejpraktičtější místo, kde můžete uspořádat svatbu. Celému areálu vévodí prosklená stodola. Jednotlivá okna oddělují kamenné sloupy a vše spojují dřevěné trámy. Takže na první pohled krása a celé místo je nádherně prosvětlené, takže tu vznikají vážně příjemné a přirozené fotky. Pro obřad je venku jednoduchý altánek obklopený loukami a lesy a přírodou. Pohoda Nárameč leží na hlavní trase mezi Velkým Meziříčím a Třebíči v obci Nárameč. Dostupnost je vážně skvělá a i z dálnice D1 jste na místě během chvilky. Novomanželské portrétky se  dají fotit naprosto kdekoliv. Jsou zde již zmíněné louky, polní cesty, v pozadí lesy, rybník a nebo jabloňový sad u vedlejšího stavení. Na tomto místě jsem za roky 2018 až 2020 nafotil asi nejvíce svateb. Penzion nabízí ubytování v několika pokojích i catering a obsluhu na svatbu. A malý bonus – v areálu je bazén 🙂

http://www.pohoda-naramec.cz

2. Třeštický Mlýn

Penzion Mlýn Třeštice se nachází mezi vesnicemi Hodice a Doupě. Z Jihlavy nebo z Telče je to vážně jen kousíček. Penzion nabízí ubytování v několika pokojích, bohužel (alespoň co vím), tak nezajišťuje catering ani obsluhu, takže tu musíte mít svojí. Nejčastěji jsem letos v Třešticích potkával partu ze Zverimex Bistro Bar a nebo Restt. Takže řešitelné to je úplně v pohodě. Penzion je tvořen budovou (velkou budovou) starého mlýna. Ve dvou patrech je k dispozici sál pro tancování a catering a v patře pak prostor pro velkou svatební tabuli pro společný oběd. V oploceném areálu je celá řada stromů, jezírek, potůčků, ale i zemědělských budov s dřevěnými texturami, které vypadají fantasticky na svatebních fotkách. Takže za skvělou fotkou nemusíme daleko 🙂 Nejikoničtější je nejspíš houpačka zavěšená na vysokém stromě, tam vzniknou vždy skvělé fotky. Obřad se vždy dělá ve veliké zahradě před mlýnem a nebo v uzavřeném dvoře např. pod stanem v případě nepřízně počasí. To je moje číslo dva!

http://www.mlyn-trestice.cz/

3. Vanůvecký Dvůr

Vanůvecký Dvůr jsem letos objevil v podstatě náhodou a byl jsem tu poprvé a prozatím naposled (snad se sem dostanu v příštím roce). Vanůvecký Dvůr leží na kraji vsi Vanůvek, který leží mezi Doupětem a Vanovem (aha – Doupě leží někde mezi Vanůvkem a Třešticemi, takže body 2 a 3 od sebe nejsou tolik daleko). Každopádně je to zase opět nedaleko Telče a z Jihlavy kousek. Co jsem stihl při návštěvě vypozorovat, tak Vanůvecký dvůr disponuje poměrně velkým prostorem pro parkování (což bývá občas u jiných objektů problém) a víc než deseti pokoji pro ubytování (a jak víme, ubytování občas bývá taky problém). V přízemí se nachází taneční sál a sál pro hostinu, jeden vedle druhého. Obřad lze mít třeba ve stodole a nebo venku na paloučku. Naproti objektu je výběh s jelínky a laňkami (nebo co to bylo), takže při troše štěstí se dají nasbírat kouzelné fotky. Na svatební focení lze popojet i k nedalekému hradu Roštejn nebo k několika různým lomům, které jsou po okolí. Sice některé se zákazem vstupu, ale kdo by vyhazoval nevěstu, že jo? Vanůvecký dvůr vám zajistí i catering a obsluhu.

https://www.vanuveckydvur.cz/

4. Líšeňský Dvůr

Líšeňský dvůr mě letos překvapil asi úplně nejvíc. Možná je to tím, že sever Vysočiny nemám tolik zmapovaný. Dvůr leží v obci Líšná nedaleko obce Sněžné ve Ždárských vrších. Jen pár minut od Nového Města na Moravě. Celý areál vypadá hodně luxusně a má i wellness. Je na úplně samotě, takže v okolí jsou jen pole, louky, lesy, kopce, rybník. Všechno je hodně fotogenické! Uvnitř je zdá se i poměrně dost míst pro ubytování, vnitří restaurace s krásnou terasou, a v zadní části pak stodola pro hostinu. Ta je podle mě vzhledově nejslabší článek (na podlaze je štěrk, takže po pár panácích se vám už dobře nechodí), ale dá se s tím žít. Vůbec bych tím nechtěl říct, že je stodola škaredá, to ne. Ale oproti zbytku Líšeňského Dvora je to taková chudší sestřenice 🙂 Co se mi vážně líbilo byl ale ten okolní klid. V noci byly dokonce vidět hvězdy, protože celý areál je osamocený na kopci a žádný rušivý zvuk nebo záblesk k vám prostě nedolehne. Líšeňský dvůr vám zajistí i catering a obsluhu.

https://lisensky-dvur.cz/

5. Ptačí dům v Hospodářském dvoře v Bohuslavicích

Hospodářský dvůr v Bohuslavicích zná asi každý z Vysočiny. Leží poblíž Nové Říše, kousek od města Telč. A kdo má děti, která milují zvířátka, určitě dvůr už alespoň jednou navštívil. Ne každý ale ví, že v jeho zadní části nad rybníkem je takzvaný Ptačí dům, jehož dřevěné zdi jsou plné děr, které slouží jako domečky pro drobné ptactvo. V areálu je k dispozici dostatečné množství parkovacích míst a spousta místa pro ubytování. Samotný ptačí dům je prostorný a několikapatrový. V přízemí je ideální prostor na zábavu, fotokoutek, popíjení. Do prvního patra se v pohodě vejde svatební tabule i prostor pro tancování. Nad prvním patrem jsou ještě nádherné novomanželské apartmány s luxusními terasami, kde se dají při západu slunce udělat vážně kouzelné fotky! V celém areálu dvora jsou výběhy pro různá zvířata – koně, oslíky, prasátka, kravičky a spousta dalších. Takže pokud zvířata milujete, určitě nepohrnete třeba fotkou s koňmi. Moje favoritky letos byly roztomilé prasnice, které mají výběh u rybníka. Kolik nevěst má svatební fotku s prasetem, co? 🙂 Díky restauraci v hospodářském dvoře můžete počítat i s cateringem a obsluhou.

https://hospodarskydvur.cz/ptaci-dum/

Která místa se nevešla do TOP 5, ale i tak jsou super?

6. Husí farma Kalhov

Husí farma Kalhov se nachází v Kalhově nedaleko Větrného Jeníkova – takže pro dojíždějící po D1 je to i poměrně blízko dálnice. Pokud máte rádi rustikální prostředí a plánujete spíše menší svatbu i s ubytováním a cateringem, mrkněte na jejich nabídku. V okolí je krásná příroda nebo rybník s molem – ideální pro novomanželské focení. Jen hlavní silnice, která spojuje Humpolec a Jihlavu je trochu rušná, tak pozor při přebíhání silnice!

http://farmakalhov.cz/

7. Stříbrný dvůr

Sháníte něco velmi blízko u Jihlavy? Stříbrný Dvůr u Zborné u Jihlavy je pět minut cesty od centra krajského města. Okolí je plné luk a lesů a hned u Stříbrného Dvora je velký rybník s loďkou, u kterého si můžete užít vážně přírodní svatební obřad. A pokud chcete radši menší obřad uvnitř, můžete využít místní zrekonstruovanou kapličku. Na hostinu je k dispozici lovecký sál zámečku i prostorný dvůr pro venkovní posezení. Celému prostoru dominuje vysoká věž s výhledem do okolí. Stříbrný Dvůr nabízí catering i ubytování a pokud jste milovníci zvířat, můžete se zkusit vyfotit s prchajícími daňky, výhružně vypadající lamou a nebo kozlem Klausem.

https://stribrny-dvur.cz/

8. Váňův statek

Váňův Statek leží hned kousíček za Pelhřimovem a nabízí možnost ubytování i cateringu. V areálu jsou dva rybníčky a vysoké stromy, pod kterými si můžete dopřát vážně hezký svatební obřad. Okolí je plné luk a lesů, ideální pro párové focení. Ostatně mrkněte na jejich dronové video na webu a hned si uděláte představu, jak Váňův statek vypadá. Mimochodem, mají taky bazén! 🙂

http://www.vanuv-statek.cz/

PS: Hodnocení a řazení jsem psal podle svých pocitů a jen u míst, kde jsem svatby už fotil. Těším se na příští rok, kdy mám v plánu fotit svatby i na dalších místech jako je Samota Křemen, Chalupa na Kolářce, Mohelenský Dvůr, Hodějovický mlýn a nebo  Hotel Farma. Rád vám pak v dalším blogu doplním hodnocení i na tato místa 🙂

Taky plánujete svatbu, místo už máte, a teď koukáte po fotografovi? Mrkněte na mou nabídku svatebních balíčků!

Nejhezčí místa na svatbu na Vysočině 2021

Nejhezčí místa na svatbu na Vysočině 2021

Nejhezčí místa na svatbu na Vysočině 2021

Nejhezčí místa na svatbu na Vysočině 2021

Nejhezčí místa na svatbu na Vysočině 2021

Nejhezčí místa na svatbu na Vysočině 2021

Nejhezčí místa na svatbu na Vysočině 2021