TIPY NA SVATEBNÍ DORTY

Datum přidání článku 2. 2. 2024

Zamilovaní do sebe? Check. Dokonalé šaty? Check. Plán svatby jako z pohádky? Check. Ale co takhle dodat tomuto velkému dni sladké kouzlo?

Předtím, než se pustíme do rozhodování o tom, jaký dort bude korunovat váš den, pojďme si ujasnit, co přesně od svatebního dortu očekáváte. Chcete spíš, aby okouzlil na první pohled, nebo má pro vás větší význam bohatá chuť? Pokud máte to štěstí a objevíte zručného cukráře, může vám poskytnout cenné rady, doporučit vhodnou velikost a typ dortu dle vašich přestav. Pojďme tedy společně prozkoumat oblast svatebních dortů a objevit, co je právě „in“!

 

NAKED CAKE

Zapomeňte na klasické dortové podkovy s těžkým máslovým krémem. Novým králem je tzv. naked cake neboli nahý dort. Jak ho poznáte? Jednoduše – jeho krása spočívá v přirozeně odhalené struktuře, která může být lehce potřena krémem a ozdobena květinami nebo ovocem. Tento dort se stává absolutním hitem na sladké žebříčku a může být skvělou volbou pro všechny druhy svateb, od minimalistických až po luxusní. 

 

ČOKOLÁDOVÝ DORT

Pro čokoládové milovníky je volba jasná –  Ať už se rozhodnete pro dort s čokoládovými tyčinkami po obvodu, které dodají dortu výrazný charakter, nebo se ponoříte do moderního trendu s tzv. „drip cake„, kde se čokoládová ganache láskyplně valí po vrchní části dortu, zajisté si přijdete na své. Pro ty, kteří touží po spojení čokolády s osvěžujícím ovocem, doporučujeme bohatě zdobený dort čerstvými plody.  

 

CUPCAKES

Vzdáte hold svému originálnímu stylu? Co takhle vzít svatební dort a vyměnit ho za něco trochu odlišného? Místo klasiky si můžete vybrat svatební cupcakes, které jsou oblíbenou alternativou s příjemným vzhledem a chutí. Pokud toužíte po něčem doopravdy majestátním, pak není nic jako Croquembouche – impozantní dortová pyramida z malých větrníčků s lahodným karamelem na povrchu.

 

POSLEDNÍ TIPY, KTERÉ BY VÁM NEMĚLY UNIKNOUT!

 

  • Aby byl váš dort v optimálním stavu, věnujte pozornost i jeho dopravě. Profesionální cukrárny používají chladící auta, aby zajistily ideální podmínky pro dort. A pokud by přeci něco nebylo v pořádku, spolehněte se na zkušený personál, který vám rád pomůže.

 

  • Důležité je i skladování dortu, zejména v horkých letních měsících. Skvělým řešením je zapůjčit si chladící vitrínu od restaurace nebo cateringové společnosti. 

 

  • Nebojte se objednat dort o něco větší. Většina dortů se dá totiž bez problémů zamrazit, takže za pár týdnů si ho můžete vychutnat z pohodlí domova a připomenout si ty nejlepší okamžiky ze svého velkého D!