Tipy na sladkosti do sweetbaru

Datum přidání článku 8. 9. 2021

Tipy na sladkosti do sweetbaru

Miluju sladkosti, to už asi víte. Viděl jsem jich na svatbách spoustu a taky jich spoustu ochutnal. Od český klasiky až po nevšední kombinace chutí a barev. Jedna věc je ale jasná, a nechám to klidně tesat do kamene, sladkosti na svatbách prostě bejt musí!

Pro vás jsem je ochutnal (neskutečná oběť!) a nafotil a vy se teď můžete pokochat. Projděte si galerii a nechte se inspirovat.

Svatební koláčky

No tak to je jasná klasika, ať už je svatba tradiční nebo ne, svatební koláčky snad nechyběly na žádný. Pečou je většinou tety a babičky, je jich strašně moc a jsou tak lahodný a dobroučký, mňam!

Ovocný buchty a koláče

Stále zůstáváme u český klasiky, tentokrát s ovocem. Koláče taky zvládnou upéct tetičky, všem moc chutnaj a ještě se oproti ostatním sladkostem dají docela kulturně jíst, na talířku a vidličkou. A věřte tomu nebo ne, po takovým štrůdlu se můžou svatebčani utlouct! Co se týče náplně, meze se nekladou, a vy aspoň můžete zpracovat letní úrodu jablek nebo třeba třešní.

Zákusky

Tady už se od těsta a basic náplně dostáváme trochu dál, ke krému. Tradiční zákusky vídám taky často. Punčák, roláda, košíčky, věnečky nebo kremrole, všechno na co si jen vzpomenete a co vídáte u vás v cukrárně. Výhoda zákusků je, že existuje nespočet různejch druhů a snadno se tak zavděčíte téměř každýmu svatebčanovi.

Pana Cotta

Tenhle dezert je původně z Itálie a celkem se u nás už usadil. Je to vlastně svařená smetana se želatinou, mlíkem a cukrem. Snadný a velmi elegantně vypadající dezertík, kterej vždycky udělá parádu, servíruje se ve skleničkách a dlabe se lžičkou, prostě ideál! Jen pozor na pokecaný kravaty, pánové.

Makronky

Chtělo by se říct, že to už je celkem exotika, ale pravdou je, že tyhle mrňavý a extrémně sladký chuťovčičky se u nás už docela slušně zabydlely, a nejen že se jedí jako samostatnej dezert, třeba se s nima zdobí i dorty. Na oko vypadaj hrozně pěkně, tak uhlazeně a elegantně a udělaj dojem i svojí chutí. Výhoda makronek je, že můžete mít všechny barvy a mít tak sladěnej  obsah sweetbaru třeba s okolní dekorací nebo květinama. A taky že jsou bezlepkový, kdyby to někoho zajmalo.

Cupcaky, muffiny, donuty

Všechny tyhle roztomilý sladkosti jsou původem z USA, no a samozřejmě co je z Ameriky, to je vždycky cool, žejo. No dobře, teď ale opravdu. Jde o zmenšeniny dortů a koblih, daj se úžasně nazdobit a jsou tak roztomilý, že je chcete pořád jíst. Vy ne? Já teda jo. Stejně jako s makronkama, se s nima dá kouzlit, co se týče barev a designu, jen jsem pořád nepřišel na to, jak je kulturně jíst. Asi jedině za rohem.

Čokoláda

Ehm, nic neevokuje v ženách tolik lásky, jako tenhle lahodnej a čarovnej zázrak z kakaovejch bobů. Čokoláda se objevuje na svatbách ve všech různejchch podobách, který vás jen napadnou. Ať už jsou to dorty, zákusky, brownies nebo fondue s ovocem. A zrovna s fondue přichází na řadu další skvělej nápad, kterej na svatbách oceňuju.

Ovoce

Přesně tak. Po všech těch dortech a chlebíčkách a tláskání všeho možnýho je čerstvý ovoce prostě úžasný zpestření a osvěžení. A nakonec je úplně jedno, jestli si necháte vykrájet meloun do nějakýho super emejzink tvaru nebo prostě jen nakrájíte český ovoce na kostičky a necháte v misce.

Zmrzlina

Na závěr bych ještě zmínil zmrzku. To je podle mě taky super nápad, zvlášť pokud máte svatbu v létě a je parno. No kdo by neměl rád zmrzlinu? I ty nejmladší svatebčani ocení spíš zmrzlinu než nazdobenej dortík a babička si ráda hodí kopeček vanilkový do kafe. 🙂

Všechny zásadní věci na vaší svatbu už máte, ale pořád tomu něco chybí? Svatba je hlavně o detailech! Mrkněte na moje tipy.

Tipy na sladkosti do sweetbaru

Tipy na sladkosti do sweetbaru

Tipy na sladkosti do sweetbaru

Tipy na sladkosti do sweetbaru

Tipy na sladkosti do sweetbaru

Tipy na sladkosti do sweetbaru

Tipy na sladkosti do sweetbaru

Tipy na sladkosti do sweetbaru

Tipy na sladkosti do sweetbaru

Tipy na sladkosti do sweetbaru