Focení miminek i rodinné fotografie potřebuje každá máma

Datum přidání článku 10. 5. 2023

Rodinná fotografie, rodinné focení, veselá rodina v přírodě, láska, smích, emoce, fotograf Lukáš Kenji Vrábel
Dost často maminky velkých dětí litují toho, že v prvních letech života svýho robátka málo fotily a nemají cvaknuto dostatek chvil s nimi. Možná sem tam nějakou fotku najdou, ale každá ženská přeci touží po fotkách, ze kterých doslova září štěstí jak z vánoční reklamy na Coca-colu. Proto vám teď říkám – poučte se z jejich chyb a pojďte se nechat vyfotit s vaším drobkem.

 

Focení miminek nemusí být tak umělý, jak ho znáte

Novorozenecký fotky bývají super sladký a nejedna ženuška se z nich málem rozplynula. Jenže kde je ta upřímnost, autentičnost a duše? Dovoluju si vám oznámit, že fotky vám za nějakej ten rok musí připomenout to, co jste fakt jako rodina zažili, kdo jste tenkrát byli a jak jste se měli. To vše tím nejhezčím způsobem.

Ta roztomilost jde foťákem zaznamenat i přirozeně. A věřte, že z toho nakonec budete mít mnohem lepší pocit, než když necháte fotografku štelovat vaši lásku do různých skoro nelidských poloh. Vaše bejbi není pejsek. Mimochodem, můžete se nechat zvěčnit v přírodě nebo i v našem ateliéru Kouzelno, aby byly fotky ještě kouzelnější!

 

Chtějte i něco navíc, třeba zábavu při focení

Krkolomný štelování čerstvě narozenýho broučka možná přinese ty moc chtěný kjůt fotečky, ale rozhodně si to neužijete tak jako mazlení, povalování, hraní  nebo povídání jako u vás doma na gauči. Myslím si, že je mnohem hezčí zachytit tu atmosféru, kterou jako rodina tvoříte. Zvěčnit ducha rodinky i s tatínkem a maminkou, vaše úsměvy nebo doslova řechot, tulení nebo jakýkoliv pečovatelský projevy.

Nejde jenom o fotky, ale i o zážitek. A to je sakra důležitý. Podle toho, jak se budete u focení cejtit, budou fotky vypadat. Bude z nich doslova sršit, že jste se měli děsně fajn a že si užíváte novýho člena rodinky. Proto chtějte dvě věci za cenu jednoho – fotky i ten parádní zážitek.

 

Focení dětí v každém jejich věku

Lidi si tak nějak zvykli dopřát kvalitní zvěčnění u fotografa u nově narozených dětiček. Ale každý období života dítěte je fajn a má něco do sebe. Říkáte si, že už máte velký děti a už o nic nejde, už to všechno můžete fotit na mobil? No tak prrr. Neokraďte sami sebe a vaše děcka o radost. Až budou dospělý, budou se na ty fotky taky rádi koukat.

Co takhle udělat fotečku batolete, které se pořád směje od ouška k oušku a radostně vám zdrhá plazením? Nebo jak asi budou vypadat momentky dvouleťáčka, který už komunikuje jako vám rovnej druh?

Sedmiletá slečna bude zářit jako princezna a z jedenáctiletého kloučka už jasně poznáme, jakou má povahu nebo co dělá rád. Od toho je tu dobrej fotograf, kterej má jasnej cíl – vystihnout to, co vyžarujete jako rodina, a co nejhezčím a nejvíc srdcervoucím způsobem vám to předat v podobě fotek.

 

 

Žijeme v době, kdy jde všechno vyfotit okamžitě, zadarmo a celkem kvalitně na mobil nebo nějaký ten foťáček. Když ale projevíte důvěru někomu, kdo tomu rozumí, vytřískáte z toho mnohem víc. A ještě si to parádně užijete. Tak pojďte do toho, napište mi! Níž můžete mrknout na ukázku rodinných fotek. Kdybyste chtěli vidět i další, prozkoumejte mé portfolio.