5 tipů, jak mít svatební fotky, o jakých sníte

Datum přidání článku 12. 4. 2019

5 tipů, jak mít svatební fotky, o jakých sníte

Určitě jste při výběru svatebního fotografa a plánování vašich novomanželských portrétků řešili otázky jako „Nafotí nám opravdu fotky, jaké chceme?“ nebo „Trefí se nám do vkusu?“ a nebo „Můžeme udělat něco pro to, aby naše svatební fotky byly přesně podle našich představ?“. A na poslední otázku odpovím jednoznačně ANO. I když věnujete hromadu času výběru vašeho svatebního fotografa a nakonec opravdu najdete a vyberete toho, jehož práce vám naprosto dokonale vyhovuje a jehož styl se vám nadmíru líbí, určitě není na škodu udělat něco malinko navíc, aby vaše svatební fotky byly naprosto do puntíku podle vašich představ – přesně tak jak jste si je vysnili. Proto pro vás mám těchto pár tipů, jak můžete výsledky focení sami ovlivnit!

1. Vytvořte si seznam fotek

Nejjednodušší způsob jak nepřijít ani o jednu fotku, kterou si přejete, je sepsat si seznam fotek (nebo si vytvořit album s fotkami, které slouží jako předlohy) a následně seznam nebo album předat vašemu fotografovi a prodiskutovat možnosti nafocení všech (nebo většiny) fotek ze seznamu s ohledem na předpokládané počasí, lokalitu a další věci ovlivňující nafocený výsledek.

2. Prozkoumejte lokaci na focení

Zřejmě už dopředu víte, kde se bude odehrávat vaše svatba, nebo alespoň oslavy, během kterých pravděpodobně budete odcházet na focení novomanželských portrétů. Udělejte si výlet na místo ještě před svatbou a prohlédněte si nejbližší okolí a promyslete, která místa chcete mít na fotkách. Fotograf sám si pravděpodobně bude sám dělat obhlídku lokace před samotnou svatbou, ale třeba sami objevíte místo, které se vám líbí, a fotograf by si ho nemusel při obhlídce všimnout. Pokud mezi vaší obhlídkou a samotnou svatbou máte ještě s fotografem naplánovanou schůzku, vyfoťte mu na mobil ta místa, která se vám líbí.

3. Určete si koordinátora focení

Domluvte se např. s jedním ze svědků nebo s kýmkoliv, kdo vám bude během svatebního dne pomáhat, a využijte jeho pomoc i při focení. Pokud budete mít koordinátora na focení, ušetříte zejména při organizaci skupinkových focení ohromnou spoustu času. Zahrňte na seznam fotek i vaše skupinovky a předejte seznam koordinátorovi, aby věděl kdy a koho postavit před fotografa. Váš fotograf bude určitě nadšený a ušetřenou energii vám vrátí při portrétním focení skvělým výsledkem! A na portrétní focení vezměte koordinátora taky – občas se hodí výpomoc s držením kytice, saka a dalších propriet, které budete při focení občas odkládat. Dejte koordinátorovi foťák nebo ho poproste ať udělá pár tzv. backstage fotek z vašeho focení s fotografem. Pokud vás focení bude bavit, rádi si ho připomenete i takovou fotkou. A fotograf vám určitě za poskytnutí takové fotky utrhne samou radostí ruce 🙂

4. Komunikujte s fotografem a řekněte mu svá očekávání

I když máte vybraného přesně takového fotografa, jehož styl vám vyhovuje, nikdy není na škodu si při schůzce říci, jaké fotky očekáváte a jaké naopak určitě nechcete. Prodiskutujte i vhodný čas k focení novomanželských portrétů a určitě dejte na rady vašeho svatebního fotografa. Pokud mu povíte vaše očekávání a fotograf vám řekne, že by bylo vhodné si na focení vymezit dvě hodiny času, věřte mu a pokuste si vymezit dvě hodiny času.

5. Bavte se!

Moc nepřemýšlejte nad tím, že vás někdo fotí. Neřešte žádné pózování před fotografem, ani nepřemýšlejte nad tím, jak asi na fotkách vypadáte. Prostě si užívejte svůj svatební den a dovolte vašemu fotografovi vyfotit ty nejkrásnější momentky, kde máte na tváři přirozený úsměv a v očích upřímnou radost z průběhu svatebního dne. Momentky budou určitě ty nejhezčí fotografie, jaké můžete dostat!

Jestli ještě nemáte vybraného svatebního fotografa, mrkněte na mou nabídku svatebních balíčků!

5 tipů, jak mít svatební fotky, o jakých sníte

5 tipů, jak mít svatební fotky, o jakých sníte

5 tipů, jak mít svatební fotky, o jakých sníte

5 tipů, jak mít svatební fotky, o jakých sníte

5 tipů, jak mít svatební fotky, o jakých sníte5 tipů, jak mít svatební fotky, o jakých sníte

5 tipů, jak mít svatební fotky, o jakých sníte