O portálu pro všechny fotografy a modelky PojdFotit.cz

Datum přidání článku 4. 11. 2021

O portálu pro všechny fotografy a modelky PojdFotit.cz

Ať není můj blog jen o mně a mejch fotkách, rozhodl jsem se vám představit internetovej portál, kterej spojuje fotografy, modelky a fotostudia. A aby informace byly opravdu autentický, zahrál sem si na investigativního novináře a vyzpovídal sem přímo zakladatele portálu, Honzu Vaška.

Kdo to je?

Honza je zakladatel portálu pro fotografy a modelky s názvem PojdFotit.cz. Od roku 2009 se živí jako UI a UX designer, navrhuje weby, e-shopy a portály. Taky je to ale zapálenej fotograf tématickejch fotografií, který ukládá do vlastní free fotobanky (JESHOOTS.com). A neskutečnej sympoš! Omrknout ho můžete taky tady janvasek.cz .

Jak to všechno začalo?

Honza rád fotí nejrůznější témata a v průběhu jeho fotografický praxe narazil na zásadní problém. Ke svýmu focení potřeboval lidi a už nestačilo fotit přítelkyni nebo kamarády. A tak přišel s timhle skvělym nápadem, založit portál, kterej spojuje fotografy a modely/modelky.

Proč to byl výbornej nápad?

Nejen, že to je skvělý pro všechny, co hledaj fotografa nebo modelku z konkrétního města nebo s konkrétním zaměřením, ale taky je to parádní prostředek pro všechny fotografy, jak se zveřejnit a jak snadno najít modely pro svoje fotky. A samozřejmě vice versa, pro modely a modelky co hledají fotografy.

Jak to funguje?

Je to naprosto snadný, fotograf nebo model se prostě zaregistruje, nahraje fotky a je to.  Založení profilu je zdarma a umožňuje nahrání 5 fotek, ale existuje i prémiový členství samozřejmě, který začíná na 990Kč za rok a to už je pak o něčem jinym. Kromě toho že umožňuje nahrát až 100 fotek do profilu, taky se pak profil bude zobrazovat na prvních příčkách katalogu. Je ale třeba bejt na profilu aktivní a nenechat ho jen tak ležet ladem.

Každej, kdo má s fotografy/modely zkušenost, je pak ohodnotí, a tak je pro každýho nově příchozího klienta snadný, vybrat si toho ideálního a ověřenýho umělce. Navíc všechny fotky prochází schvalovacím procesem a tak nehrozí, že se na portále objeví nějakej nevhodnej obsah nebo narazíte na nějakýho průšu. Etickej kodex se tu dodržuje hodně přísně a každej kdo ho poruší, dostává, jak říká Honza, „BANána“.

Co bude dál?

Databáze toho už teď může hodně nabídnout a Honza rozhodně nelení a hodlá portál ještě rozšířit. Katalog by se tak mohl rozrůst o další obory jako třeba make-up artist a podobně. Taky tajemně naznačil, že i bratia na Slovensku se mají na co těšit..

Takže, proč se registrovat na PojdFotit?

Pokud si fotograf, díky portálu můžeš mít tisíce zobrazení měsíčně od potenciálních klientů. Což je myslim mnohem lepší, než bejt na Google na stránce 1 427 682. Ehm.

Pokud si model/ka, díky portálu o sobě dáš snadno vědět a není třeba se upisovat někde v agentuře a přicházet (řekněme si na rovinu) o nemalý procenta ze zisku. Navíc si můžeš vybrat, co doopravdy fotit chceš.

Pokud si člověk, co hledá fotografa a modely pro svoje produkty například, najdeš všechny na jednom místě a není třeba zdlouhavýho hledání. Nebo prostě napíšeš poptávku a počkáš, až se ti fotografové ozvou sami.

A co já?

Na portále PojdFotit.cz sem taky! Konkrétně AŽ na straně 4. O tom si budeme muset s Honzou ještě promluvit..

PS: veškerá komunikace na PojdFotit.cz probíhá online, spolupráce teda může frčet covid-necovid!

Pro kenji.cz, investigativní novinář Kenji :-

Modelku už máte a rádi byste nějaký rady jak na lifestyle fotky? Přečtěte si mejch 10 tipů jak fotit lifestyle portrét.

O portálu pro všechny fotografy a modelky PojdFotit.cz